Stress & burn-outcoach

Stress ontstaat wanneer er meer van je gevraagd wordt dan wat je aankan.  Langdurige stress met weinig herstelperioden kunnen leiden tot overspannenheid.  Er gaan spanningsklachten optreden zoals lichamelijke en geestelijke vermoeidheid, gespannen en prikkelbaar zijn, concentratieverlies, vergeetachtigheid, emotioneel labiel, slaapproblemen,...

Een burn-out treedt op na langdurige roofbouw op je lichaam.  Hij ontstaat wanneer je, ondanks de stress- en spanningsklachten, blijft doorgaan.

Hoe kan coaching je helpen

Stress & en burn-outcoaching is een intensieve en systematische vorm van coaching gericht op het verantwoord terugleiden naar werk of een andere levensinvulling. Samen gaan we op zoek naar een inzicht in de stressoren en verbeteren we de stresscopingsvaardigheden. 
Ik begeleid je stap voor stap bij je herstel- en groeiproces. 
Een traject is voor iedereen verschillend, omdat de oorzaak van stress bij iedereen anders is. 

Hoe gaan we te werk

We pakken de symptomen aan, maar ook de onderliggende oorzaken.  Het vraagt best wat moed om een burn-out grondig aan te pakken, maar zo behaal je wel mooie resultaten en vind je nieuwe energie en veerkracht. 

Waar werken we aan ?

  • hoe bouw je je energie en veerkracht terug op ? Als je echt te ver in het rood bent gegaan, heb je eerst rust nodig.  Daarna zoeken we uit hoe we de batterijen opnieuw kunnen opladen. 
  • als je er klaar voor bent, duiken we dieper in het verlies van energie : wat doet jouw energie wegvloeien ?  Wat zijn jouw energievreters ? 
  • wie ben jij en wat drijft jou ?  We zoeken een nieuw evenwicht.
  • hoe zit het met je (werk)omgeving ? Is er een stoorzender ?  
preventief coachen

Ook wanneer je wilt voorkomen dat je een burnout krijgt, kan ik je helpen.  Voor een deel is het voorkomen van een burnout en het herstellen ervan namelijk hetzelfde. 

Een coach preventief inschakelen betekent dat je iemand hebt die weet hoe het is om met de problemen te zitten die je ervaart.  Iemand die jou de handvaten kan aanreiken om voor een ommekeer te zorgen.  Je zult je weer gelukkig, fit en gezond voelen.

Door hulp te zoeken voorkom je dat de stress zich blijft opbouwen. 

Praktisch

Prijs

60 euro 


Locatie

Prins Boudewijnlaan 43
9100 Sint-Niklaas


Meer info of een afspraak maken

[email protected]